Logo Roman Sports

Patt Romney, trainer, coach en instructeur

Roman Sports is opgericht door Patt Romney en is gericht op ontwikkeling door en in sport. Zij richt zich op fitness en honkbal, of de scheidslijn daartussen. Roman Sports wil een omgeving bieden, waar sporters zich veilig voelen en waar met veel plezier het beste uit de sporters wordt gehaald. In deze setting zijn ze beter in staat om hun vaardigheden te verbeteren en gaan ze fitter, gezonder en met een beter gevoel, eigenwaarde en met meer zelfvertrouwen door het leven.

Visie

Wat Roman Sports biedt is begeleiding in gedragsverandering. Want alleen als er iets in je gedachten, je beleving en je beweging verandert, alleen dan zal er een ontwikkeling plaatsvinden. Roman Sports gaat steeds op zoek naar de prikkel die daarvoor zorgt. In haar programma's wordt er daarom gezorgd voor voldoende variatie. Alleen door steeds weer aanpassingen te maken, onstaat er een verandering!

Op het gebied van fitness wordt de sporter gecoacht in de doelen die hij/zij wil halen. Of dat doel gewicht verliezen, conditie verbeteren, spierversterking, zich fitter voelen of verbetering van de coördinatie is, Roman Sports zorgt voor variatie en een uitdagende workout, zodat de sporter elke keer weer gemotiveerd en voldaan de sessie verlaat.

Voor de honkballers en softbalsters focussen we bij de ontwikkeling op de successen en bekijken we fouten als mogelijkheid om te leren. Via motor learning creëren we oefeningen die ervoor zorgen dat het lichaam in staat wordt gesteld te leren en zelf op zoek gaat naar oplossingen (aanpassingen). Tijdens dit proces worden er weinig aanwijzingen gegeven: Hoe meer het lichaam zelf leert om aanpassingen te maken, hoe minder de sporter over de beweging hoeft na te denken.

Roman Sports begeleid de sporter met een goed plan en met veel enthousiasme naar zijn of haar doelen, maar natuurlijk wordt er ook plezier, inzet en commitment van de sporter gevraagd. Anders zal er niets veranderen.

Bootcamp

Gedurende mijn jaren als instructeur en coach heb ik diverse workshops aangaande bewegen (o.a. Jeff Krushell - MLB) en sprinten (o.a. Frans Bosch - Fontys Hogeschool) gevolgd. Tijdens de honkbalscholen- en trainingen heb ik dit geïmplementeerd in de warming-up en in de standaardtrainingen. Daarnaast heb ik begin 2014 mijn eerste AALO fitness diploma gehaald en ben mij sindsdien meer gaan toeleggen op de persoonlijke begeleiding van mensen, groepen en sportteams.Honkbal

Ik ben inmiddels al meer dan 35 jaar betrokken bij aport. Als honkbalspeler heb ik 6 jaar hoofdklasse gespeeld en ben ik voor het Nederlands B team uitgekomen. Als instructeur geef ik al sinds 2005 clinics voor de honk- en softbalbond (KNBSB). Voor hen heb ik zowel hitting als fielding clinics gegeven, voor zowel de top- als wedstrijdsport. De laatste acht jaar ben ik hitting instructor bij de KNBSB Talentenschool. Sinds 2008 ben ik coach voor zowel jeugd als senioren, onder meer bij Scimitars, Almere '90 en UVV. Daarnaast heb ik als assistent coach in 2010 het Europees jeugdkampioenschap gewonnen. De laatste jaren heb ik diverse clinics gevolgd om mijn kennis op peil te houden of te verbeteren, waaronder het ECC, het MLB-camp in Tirennia, Italië en het Instructional League Camp van de Royals.

Roman Sports is uw instrument voor (top)sport, fitness, ontspanning en teamwork !

Patt Romney voor het Nederlands Team Patt Romney catching instructeur

Agenda activiteiten

Twitter

ROMAN SPORTS